Sinemada Edebiyat Uyarlamaları temalı Punctum Söyleşileri’nde konuğumuz yazar Hakan Bıçakcı.
Edebiyatın anlamı belki tam şu günlerde daha da yakıcı bir sorun olarak görünüyor. Edebiyat eleştirmeni, yazar ve yayıncı Semih Gümüş’le edebiyat üzerine konuşuyoruz. Fulya Kılınçarslan’ın sorularıyla.
TESAK yeni etkinlik sezonuna Çağdaş Felsefe Söyleşileri ile başlıyor. Söyleşilerin moderatörlüğünü Kurtul Gülenç üstleniyor. Gülenç’in Ekim ayındaki konuğu Güçlü Ateşoğlu.
Şair ve akademisyen Nilay Özer’in yürütücüsü olduğu “ŞiirEylem: Ekofeminist Söyleşiler” başlıklı konuşma dizisinde ilk konuğumuz Elif Sofya.
Özgür Taburoğlu bu sunuşunda, arzu, nesne, alışkanlık, unutkanlık, zaman, hatıra, izlenim gibi bazı anlatı desenleri etrafında Proust'un yapıtının yer ve zaman şekillerini anlamaya çalışacak.
Blake’in Vahiy Kitapları’nı Türkçeye kazandıran MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi, çevirmen ve yazar Kaan H. Ökten’in konuğumuz olacağı bu söyleşide, hayal gücü, sanat ve felsefenin kesişiminde durup William Blake’ten söz edeceğiz.
Bu söyleşide, kent sosyolojisi, kültürel bellek, gündelik hayat ve azınlıklar üzerine çalışan Dr. Berken Döner, gazeteci-yazar Serdar Korucu’yla “Şimdi Kim Kaldı İmroz’da?” adlı tanıklıklar kitabı üzerine konuşuyor.
Kutsal kitaplardan sonra üzerine en fazla yorum yapılmış eser olan Hamlet’i ve bağlanan basiretini çevirmen-yazar Ferit Burak Aydar ile konuşacağız.
Mimar ve mimarlık tarihçisi Uğur Tanyeli 'nin bu konuşmasında, duygular ile mekânların ilişkisini tarihsel boyutuyla yeniden düşüneceğiz.
Çağdaş edebiyatımıza “Anadolu Korku Öyküleri” serisini kazandıran, korku edebiyatı, sineması ve kültürü alanındaki birikimlerini 2014 yılında bir podcast serisine dönüştüren Gerisi Hikâye ekibi, Kasım ayında TESAK’ta bizlerle.
IKSV 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte tiyatromuzda son yıllarda yer alan kadın oyunlarına dair çok tartışılan sorunlara odaklanılacak.
Psikanaliz inisiyatifi “Felsefe Sanat Psikanaliz” üyeleriyle bu yıl her ayın üçüncü çarşamba günü TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşacak, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışacağız.
Nilay Özer'in yürütücüsü olduğu ŞiirEylem: Ekofeminist Söyleşiler'de Aralık ayının konuğu Deniz Durukan.
Şiirleri, romanları, denemeleri, tiyatro oyunları ve çevirileriyle 87 yıllık yaşamında edebiyatımıza büyük emek verdi. Kişisel kütüphanesi TESAK’a bağışlanan Melih Cevdet Anday’ı ölümünün 20. yılında anıyoruz.
Çağdaş Felsefe Söyleşilerinin moderatörlüğünü MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Kurtul Gülenç üstleniyor. Gülenç’in Kasım ayındaki konuğu İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdüren Emre Şan.
Aralık ayında, Perşembe Edebiyat Konuşmaları’nın ilkinde şair, romancı, Rusça ve İngilizce edebiyat çevirmeni Sabri Gürses’le birlikteyiz.
“Entelektüel dedektif”, “ayrıntı tarihçisi”, “evrak-ı metruke avcısı” olarak nitelenen gazeteci-yazar Ümit Bayazoğlu, Alişan Çapan’ın konuğu.
Ayça Güçlüten ile Kaya Tanış, Güçlüten’in son kitabı Gönül Tufan merkezinde konuşuyorlar.
Psikanaliz inisiyatifi “Felsefe Sanat Psikanaliz” üyeleriyle bu yıl her ayın bir çarşamba günü TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
Belgesel roman özelliği taşıyan ve edebiyatımızda Milli Mücadele Dönemi’ne ilişkin ilk metinlerden olan "Ateşten Gömlek" , yüz yıl sonra edebiyatımız açısından ne ifade ediyor?
Cem Kamözüt, konuşmasında bilim felsefesi ile yaşadığımız çağın en önemli belirleyicilerinden küresel salgın arasındaki ilişkilere ve pandemiye ilişkin felsefi tartışmalara odaklanacak.
2020'de yayımlanan Hu!.. adlı kitabıyla sekiz kitaplık bir külliyata ulaşan Emel İrtem'le üslup üzerine söyleşeceğiz.
Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy'un farklı coğrafyaların ve zamanların edebiyatlarıyla nasıl ilişkiler kurduklarını ve kendi yazma deneyimlerini konuşacağız.
Akademisyen Erol Ülker, Ocak ayında, Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri’nin ilkinde tarihçi Elif Hopyar’ın konuğu.
2023'ün ilk ayında Cumhuriyet’in 100. yılına adadığımız bir söyleşi dizisi başlatıyoruz.
TESAK, 2023’te yeni bir söyleşi dizisine ev sahipliği yapıyor: Atlas Publishing Lab’in yürütücülüğünde ve Ayrıntı Yayınları’nın işbirliğiyle başlayan Foucault Konuşmaları.
Edebiyatseverlerin Hep Sondan Başlar (2019) romanıyla da tanıdığı sosyal bilimci Taçlı Yazıcıoğlu, bu konuşmasında, gerçeklik algısının giderek daha çok tartışıldığı günümüz dünyasına farklı bir bakış sağlama amacında.
Psikanaliz inisiyatifi “Felsefe Sanat Psikanaliz” üyeleriyle her ayın bir çarşamba günü TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
15 Ocak, şiirimizin evrensel değeri Nâzım Hikmet'in 121. Doğum günü. Cumhuriyet'in 100. Yılı Söyleşileri’nin ikincisini bu büyük şaire adayarak Haluk Oral'la Nâzım Hikmet'in Cumhuriyet dönemi şiirini kökten etkilemiş şiir yolculuğunu konuşacağız.
Kurtul Gülenç’in yürütücüsü olduğu Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nde Ocak ayının konuğu MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Hakan Yücefer.
Ekofeminist Söyleşiler’de Cin Ayşe dergisinin yaratıcı editörü Anita Sezgener'le şiirlerini ve şiirde biçimin olanaklarını tartışacağız.
Mübadele’nin 100. Yılına adanmış bu dinletide Ses kayıt tarihçisi, taş plak koleksiyoneri, araştırmacı yazar Cemal Ünlü’nün gramofonundan yaşam hikâyeleriyle Mübadillerin müziklerini, Çakıcı ve diğer zeybek havalarını, amaneleri dinleyeceğiz.
Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Lozan konferansının temel konularına ve bulunan çözümlere değindikten sonra, Lozan’ın resmî ve popüler tarihçiliğimizdeki yansımaları üzerinde duracak.
02 Şubat Perşembe günü 18.30’daki söyleşide Turgay Fişekçi ve konuğu Atilla Birkiye ile roman sanatının ülkemizde son yüzyıldaki gelişmelerini, yazarları, akımları, yapıtları konuşacağız.
2023 boyunca sürecek, Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız edebiyat söyleşilerinin Mart ayındaki ilk konuğu günümüz edebiyatının deneme dalında usta bir yazar: Oğuz Demiralp.
Liz Behmoaras…Türk Yahudi Toplumu hakkında Türkiye'de edebiyatçılar ve aydınlarla yaptığı söyleşileri bir araya getirdiği ilk kitabı “Türkiye'de Aydınların Gözüyle Yahudiler”in yayımlanmasının üzerinden otuz yıl geçti.
Dünya edebiyatının dev ismi James Joyce mezarında sıkılıp İstanbul'a gelirse? Hele bir de bu geliş Gezi Direnişi günlerine denk düşerse?...
Nazan Azeri sanatsal üretimi boyunca kadın ve çocuk kimliğine odaklanmış, kendi bedeninde ve benliğinde hissetmediği hiçbir şeyi yapıtına taşımamıştır.
2023 boyunca sürecek, Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız edebiyat söyleşilerinin Mart ayındaki ikinci konuğu Cumhuriyet Kitap ekini otuz yıl boyunca yöneten Turhan Günay.
Bu toplantıda Felsefe Sanat Psikanaliz inisiyatifinden Rümeysa Oral Yorgunlar ve Batuhan Saç’la birlikteyiz; psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlama çabasını sürdürüyoruz.
Çağdaş edebiyatımıza “Anadolu Korku Öyküleri” serisini kazandıran, korku edebiyatı, sineması ve kültürü alanındaki birikimlerini 2014 yılında bir podcast serisine dönüştüren Gerisi Hikâye ekibi, TESAK’ta bizlerle.
Hisar'ı ve kendine has edebiyatını, yazarın ölümünün 60'ıncı yılında panoramik bir bakışla ele alıyoruz.
Kurtul Gülenç’in yürütücüsü olduğu Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin Mart ayı konuğu İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi M. Ertan Kardeş.
Bu söyleşide tarih, bellek, cinsiyet, beden, dil, söylem gibi konularda hem şiirinde hem de şiir üzerine yazılarında geniş bir perspektif ortaya koyan Asuman Susam'la birlikteyiz.
Bu ay Kütüphane Haftası’na ayırdığımız Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri’nin ilkinde kütüphaneci, akademisyen ve yazar Jale Baysal’ı anıyor ve Türkiye’de modern kütüphaneciliğe yaptığı katkıları ele alıyoruz.
2023 boyunca sürecek, Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız edebiyat söyleşilerinin Nisan ayındaki ilk konuğu günümüz çocuk edebiyatının ve çocuk kitapları yayıncılığının önde gelen bir ismi: Mine Soysal.
Faruk Duman öykü sanatımızın yakın dönem usta yazarlarından biri. Can Yayınları’nda uzun yıllar sürdürdüğü editörlük görevinin yanı sıra yayımladığı Öykü Gazetesi’yle de günümüz öykücülüğünü en yakından tanıyan isimlerden.
Kurtul Gülenç’in yürütücüsü olduğu Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin Nisan ayı konuğu Kadir Has Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümü Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Reyda Ergün.
Lâle Müldür’le şiirinin art alanını kuran bilgi dünyasını ve biçimsel seçimlerini konuşacağız.
Yazınımıza kazandırdığı yapıtlar ve yetiştirdiği öğrencilerle kültür dünyamızda seçkin bir yer tutan Sabahattin Kudret Aksal adına, ailesi tarafından oluşturulan “Sabahattin Kudret Aksal Yazın Ödülü”nün üçüncüsü, 2023’te Öykü dalında veriliyor.
Mayıs'taki bu ikinci oturumda Ferda Keskin ve Utku Özmakas “tarihçilerin tarihi ve gerçek tarih ayrımı”ndan yola çıkarak Foucault düşüncesinde “tarihin yeri”ni tespit etmeye çalışacak.
Turgay Fişekçi’nin yürütücülüğünde Naci Güçhan’la sinema sanatının ülkemizde doğuşunu, gelişmesini, 1960 sonrası parlayışını ve günümüze uzanan parlak yapıtlarını konuşacağız.
2022 yılında, 86 yaşında kaybettiğimiz kıymetli felsefeci ve yazar Prof. Dr. Önay Sözer’i anıyoruz.
69'uncu ölüm yıl dönümünde edebiyatımızda çağdaş hikâyeciliğin kurucularından Sait Faik Abasıyanık’ı değerli konuşmacıların katılımıyla tüm yönleriyle ele alacağımız bu etkinlik, tüm edebiyatseverlerin katılımına açıktır.
Özgür Okuryazar’ın sorularıyla, Asuman Kafaoğlu-Büke’nin son kitabı Tablodaki Kadın’dan yola çıkarak sanat tarihindeki kitap okuyan kadın imgesi üzerine yapacağımız bu tatlı sohbete davetlisiniz.
Tiyatromuzun yüzyılını, bu sanata büyük emek vermiş bir efsane sanatçıyla, Rutkay Aziz'le konuşacağız.
Bu söyleşide, kent sosyolojisi, kültürel bellek, gündelik hayat ve azınlıklar üzerine çalışan Dr. Berken Döner, araştırmacı yazar Nesim Ovadya İzrail ile konuşuyor.
Edebiyatı bu sonsuz asamblaj hattı üzerinden takip etme girişimi İstanbul Deleuze Studies kurucusu Esen Kunt’un bu konuşmasının performatif rotasını oluşturacak.
“Felsefe Sanat Psikanaliz” üyeleriyle TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
Şair ve akademisyen Nilay Özer, yürütücüsü olduğu ŞiirEylem: Ekofeminist Söyleşiler'de bu ay Gülseli İnal’ı ağırlayacak, İnal’ın şiirlerindeki atmosferi ve kırk yıla yaklaşan şiir serüvenini konuşacağız.
Son kitabından yirmi dört yıl sonra 2023’te çıkan Akim Sevgilim’le “Füruzan Olayı” devam ediyor. Füruzan sevenlerin ilgisine…
Kurtul Gülenç’in yürütücüsü olduğu Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin Mayıs ayı konuğu Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Eylem Canaslan.
Kurtul Gülenç’in yürütücüsü olduğu Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin Haziran konuğu Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Gaye Çankaya Eksen.
Kadıköy Belediyesi, tarih araştırmacısı ve tıp doktoru Müfid Ekdal için 13 Temmuz Perşembe günü 17.00’de Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde anma programı düzenliyor.
Cumhuriyet kavramını felsefe açısından ele alacağımız bu söyleşiye davetlisiniz.
2023 boyunca sürecek, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına adadığımız söyleşilerin Kasım ayındaki konuğu Artin Demirci.
TESAK’ta Cevat Çapan’la şiir yolculuğunu konuşmak ve sevilen şiirlerinden örnekler dinlemek üzere birlikte olacağız.
TESAK'ta Atlas Publishing Lab’in yürütücülüğünde ve Ayrıntı Yayınları’nın işbirliğiyle düzenlediğimiz Foucault Konuşmaları devam ediyor.
Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz yazar Hakan Bıçakcı.
Arife Kalender'le uzun şiir serüvenini, şiirde değişen ve aynı kalanın neler olduğunu, şairin kişiliğinin metaforlara, duyu verisi aktarımlarına, söyleme ve hayal dünyasına nasıl yansıdığını konuşacağız.
İstanbul Freudcu Psikanaliz Derneği (FPD) üyeleriyle düzenlediğimiz Psikanaliz Seminerleri’nde bu sezon yine TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşacak, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışacağız.
“İnsan” kavramının Foucault düşüncesinde ve Foucault sonrası felsefedeki görünümlerini değerlendireceğimiz bu söyleşiye davetlisiniz.
2023 boyunca sürdürdüğümüz, Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız söyleşilerin Aralık ayındaki son konuğu Atilla Birkiye.
Bozkurt Güvenç’in bilimsel çalışmalarının ve duruşunun anlamını günümüze bağlayan anma paneline davetlisiniz.
Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz yazar Murat Menteş.
“Aramızdan Hayat Geçti” adlı Toplu Şiirler kitabı bu yıl yayımlanan Çiğdem Sezer çağdaş şiirin üretken kalemlerinden biri.
İstanbul Freudcu Psikanaliz Derneği (FPD) üyeleriyle düzenlediğimiz Psikanaliz Seminerleri’nde bu sezon yine TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
Bu seminerde Rüya Enstitüsü kurucusu Psk. Dan. Ali Rıza Duru, rüyalardaki mekân olgusunu teorik perspektif ve rüya örnekleriyle birlikte anlatacak.
2024’e girerken TESAK’ta Cenk Gündoğdu’nun moderatörlüğünde yeni bir söyleşi dizisine başlıyoruz: 2000’ler Şiiri Konuşmaları...
Frankfurt Okulu’nun modern kapitalist çağda kültür, bilim ve politika gibi alanlara getirdiği eleştiriye ismini veren Eleştirel Teori’yi farklı kuşak temsilcileri üzerinden değerlendireceğimiz bu söyleşi tüm ilgililerin katılımına açıktır.
Bu söyleşide Burcu Yılmaz’ın moderatörlüğünde Turgay Fişekçi’yle çağdaş edebiyatımızın büyük şairlerinden Nâzım Hikmet üzerine konuşacak, şaire ve şiirine çeşitli toplumsal kimlikleri ve ilişkileri perspektifinden bakacağız.
Freud’a göre “en iyi şiir” kafiye bulma çabası hissettirmeyen şiirdir. Hastanın “kafiye bulmaya çalışmadan” konuşması, yani serbest çağrışım, psikanalitik çalışmada sözün şiirsel olduğuna da işarettir.
Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz yazar Sema Kaygusuz.
Pelin Batu ile şiirde çok-dillilik, kültürlerarasılık ve izlekler üzerine konuşacağız.
İstanbul Freudcu Psikanaliz Derneği (FPD) üyeleriyle düzenlediğimiz Psikanaliz Seminerleri’nde TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
Celal Bayar Vakfı tarafından düzenlenen bu konuşmada söz konusu dosyanın içeriği ve Cumhurbaşkanı Bayar'ın anıtı ziyaretleri değerlendirilecektir.
Çağdaş Felsefe Söyleşileri’nin moderatörlüğünü MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Kurtul Gülenç üstleniyor.
Orlando Art’ın Mihrî Kitaplık adlı şiir serisinden çıkan ilk dört kitabın şairleri; Anita Sezgener (no 16), Belma Fırat (pay), Emel Kaya (disko topu) ve Pelin Özer (sakin) bu söyleşide kitapların ortaya çıkış süreci üzerine konuşacaklar.
TESAK’ta Atlas Publishing Lab’in yürütücülüğünde düzenlediğimiz Foucault Konuşmaları'nın bu yılki ilk etkinliğinde Eda Çaça'nın moderatörlüğünde Ferda Keskin ve Erinç Aslanboğa’yla birlikteyiz.
Geçtiğimiz ay TESAK’ta Cenk Gündoğdu’nun moderatörlüğünde yeni bir söyleşi dizisine başladık: 2000’ler Şiiri Konuşmaları.
Punctum Edebiyat Söyleşileri’nin Şubat ayındaki konuğu yazar Süreyyya Evren.
Betül Dünder'la poetikasını ve modern Türk şiiri üzerine çalışmalarını konuşacağız.
Kültür tarihçisi Ekrem Işın'la TESAK'ta dört programlık bir söyleşi dizisine başlıyor ve çağdaş edebiyatımızdaki aylakları ele alıyoruz.
Umay Umay’la şiir yolculuğu, “kendilik” ve “varlık” kavramları, şiir, bireysellik ve sivil itaatsizlik hakkında söyleşeceğiz.
İstanbul Freudcu Psikanaliz Derneği üyeleriyle düzenlediğimiz Psikanaliz Seminerleri’nde TESAK’ta psikanaliz üzerine konuşuyor, psikanalitik teorinin kliniğe ve kültüre yaptığı katkıları anlamaya çalışıyoruz.
Çağdaş Felsefe Söyleşileri’ni MSGSÜ Felsefe Bölümü öğretim üyesi Kurtul Gülenç düzenliyor.
Punctum Edebiyat Söyleşileri’nin Mart ayındaki konuğu yazar Alper Canıgüz.
Bu söyleşide, kent sosyolojisi, kültürel bellek, gündelik hayat ve azınlıklar üzerine çalışan Dr. Berken Döner, yeni kitabı Öyle Bir İstanbul: Semtler, Hayatlar, Hatıralar'a dair konuşmak üzere gazeteci yazar Ayşen Güven’in konuğu oluyor.
Selim Atakan Yeni Türkü topluluğunun kuruluş sürecini, Emin İgüs Yaşar Miraç şiirini nasıl bestelediğini anlatacak. Yaşar Miraç, 1981’de Selanik Şiir Şenliği’nde Yannis Ritsos’un büyük beğenisini kazanan şiirini okuyacak.
2024 yılında TESAK’ta Cenk Gündoğdu’nun moderatörlüğünde yeni bir söyleşi dizisine başladık: 2000’ler Şiiri Konuşmaları.
Kültür tarihçisi Ekrem Işın'la TESAK'ta dört programlık bir söyleşi dizisinde çağdaş edebiyatımızdaki aylakları ele alıyoruz.
Kurtul Gülenç’in Nisan ayındaki konukları İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Ateş Uslu ile Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Ahu Tunçel.
Pelin Özer’le ilk şiirlerinden bugüne yazma serüvenini konuşacak, haiku üzerine güncel tartışmalar odağında kapsamlı bir içerik ortaya koymaya çalışacağız.
TESAK’ta Cenk Gündoğdu’nun moderatörlüğünde 2000’ler Şiiri Konuşmaları devam ediyor.
Çağdaş edebiyatımıza Anadolu Korku Öyküleri serisini kazandıran, korku edebiyatı, sineması ve kültürü alanındaki birikimlerini 2014 yılında bir podcast serisine dönüştüren Gerisi Hikâye ekibi, Nisan ayında TESAK’ta bizlerle.
TESAK’ta Atlas Publishing Lab’in yürütücülüğünde düzenlediğimiz Foucault Konuşmaları'nda sezonun son etkinliğinde Oğuz Tecimen ile Eda Çaça'nın konukları Ferda Keskin ve Erman Gören.
Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz Birgül Oğuz.
TESAK’ta kültür tarihçisi, küratör ve yazar Ekrem Işın’la çağdaş edebiyatımızdaki aylakları ele aldığımız söyleşi dizisi devam ediyor.
Bu toplantıda Cevat Çapan, Hakan Savlı ve Turgay Fişekçi ile 80 Kuşağı şiirimizin doruk isimlerinden Şavkar Altınel’i konuşacak, şairin yaratıcılığını türlü yönleriyle değerlendireceğiz.
Bu seminerde Sedef Atik’le psikanalizde dil aracılığıyla vuku bulan kendi içinde anlam, anlamın yorumu ve hakikat üzerine düşüneceğiz.
Punctum Edebiyat Söyleşileri kapsamında konuğumuz Sercan Çalcı.
Serdar Soydan’ın Nahid Sırrı Örik, Suat Derviş ve Peride Celal’e dair biriktirdiklerinden yola çıkarak yazdıklarının bir kısmı yeni kitabıyla okurlarla buluştu.
Gülce Başer’le hem kendi poetikası, hem de modern Türk şiirinde siyaset üzerine söyleşeceğiz.
Cumhuriyet’in 101. yılında TESAK koleksiyonundan seçilmiş kitaplar ve süreli yayınlarla hazırlanan Cumhuriyet temalı sergiye davetlisiniz.
Bu konuşmada, feminist bakım emeği tartışmasını da içeren ve canlı-cansız doğayla birlikte insan ilişkilerine ihtimam gösteren bir toplum sözleşmesi üzerine düşünceler paylaşılacaktır.
Bu söyleşide Seyyidhan Kömürcü ve Utku Özmakas ile 2000’lerdeki edebiyat ortamını, dergileri ve dönemin ruh halini konuşacağız.
Celal Bayar Vakfı’nca düzenlenen bu söyleşide, yüz yaşını dolduran Türkiye İş Bankası’nın kuruluş yıllarından yola çıkarak hazırlanan 100 Yıllık Armağan filmi, yapımcısı Fırat Parlak’ın eşliğiyle seyirciye sunulacaktır.